8 augustus 2022: Stemmen op genomineerden TVM Awards Volg TVM awards

De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, Veilig Verkeer Nederland, Sectorinstituut Transport en Logistiek, ANWB, JobTrans, EyeWish en Bumper. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers- voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM verzekeringen en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur. 

TVM verzekeringen zet zich al decennialang vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid in voor transportveiligheid. Veilig rijgedrag omvat tegenwoordig veel meer dan schadevrij rijden. De vijftigste editie van Ridders van de Weg in 2018 was voor TVM aanleiding om te kijken of de tijd rijp was voor een volgende stap, die beter aansluit bij de huidige tijdsgeest. Immers, veilig rijgedrag omvat tegenwoordig meer dan schadevrij rijden. Om die reden is het concept van de TVM Awards ontwikkeld. Ook op deze manier uiten we onze waardering voor alle professionals achter het stuur die op een veilige manier onze economie draaiende houden.

In 2021 vielen in Nederland volgens het CBS 582 doden in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat aantal moet en kan omlaag. TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Een van de manieren om een wezenlijke bijdrage te leveren aan veiligheid op de weg is om meer bewustwording voor het onderwerp te creëren, onder andere met de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur als onderdeel van de TVM Awards.

Initiatief van TVM verzekeringen

In onze ogen is de TVM Awards een mooie, nieuwe manier om bewustwording voor veilig rijgedrag te creëren en om onze waardering voor alle beroepschauffeurs van Nederland te tonen. TVM Awards is een initiatief van TVM verzekeringen. We zijn blij dat een aantal gerenommeerde partijen zich hierbij heeft aangesloten. Samen werken we eraan om Nederland nog veiliger te maken.

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door