7 mei 2024: Meedoen aan het NK Veiligste Chauffeur 2024 kan tot en met 7 juli Volg TVM awards

Op 30 september 2023 vond de finale van het NK Veiligste Chauffeur plaats. De 16 finalisten vielen allemaal in de prijzen. Volvo Trucks Nederland organiseerde voor hen een reis naar Volvo Trucks in Göteborg. We zijn met de chauffeurs afgereisd naar Zweden om een testrit te maken bij het Volvo Experience Center, een tocht te maken met een RIB boot en een bezoek te brengen aan het Volvo-museum.

Afgelopen donderdag 22 november zijn de 16 chauffeurs afgereisd naar Göteborg. Tijdens de reis hebben ze elkaar (nog) beter leren kennen en de sfeer zat er goed in. Na deze reisdag stond er vol programma voor de boeg, volledig in het teken van Volvo Trucks. 

Volvo Experience Centre

Op vrijdagochtend begonnen we bij het Volvo Experience Centre. Na een tentoonstelling, mochten alle chauffeurs op een afgesloten circuit rijden in een zelf uit te kiezen Volvo-vrachtwagen. Van elektrische varianten tot een LZV. Voor velen was het een bijzondere ervaring om eens in andere vrachtwagens, grotere of kleinere, te rijden.​​​​​​​

RIB tour

We zouden vervolgens naar de Volvo Trucks-fabriek gaan. Maar wegens omstandigheden was dat niet mogelijk. Gelukkig was er een spectaculair alternatief georganiseerd. Er stond een snelle RIB boot klaar. Met meer dan 80 km/u hebben ze een tour gedaan langs de Zweedse kust. 


​​​​​​​Volvo Museum


Het slotakkoord van de dag was een bezoek aan het Volvo Museum. Van de eerste auto’s tot prototypes tot de eerste vrachtwagens en scheepsmotoren; de finalisten van het NK Veiligste Chauffeur konden hun ogen goed de kost geve

Bekijk hieronder de compilatie van de reis.

Meer artikelen

Meer nieuws

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door