7 mei 2024: Meedoen aan het NK Veiligste Chauffeur 2024 kan tot en met 7 juli Volg TVM awards

Vrachtwagenchauffeur Jelger Miedema uit Kreileroord is de winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur 2023. Op het TT Circuit in Assen was Miedema zaterdag de sterkste van alle 16 finalisten. Richard Pieters en Rob van der Hoek legden beslag op de tweede en de derde plaats.  

Miedema was volgens de jury excellent in zijn voertuigbeheersing. Met pure controle maakte hij constant de goede keuzes. ”Ik ben ontzettend trots! Mooi om nu te winnen nadat ik vorig jaar als tweede eindigde. Deze bokaal krijgt een mooi plekje thuis”, reageerde de 21-jarige Miedema, beroepschauffeur bij J. Miedema Transport.   
  
De 16 finalisten legden allemaal vier proeven af, waarna er slechts drie finalisten doorstoomden tot de grote finale. Tijdens de finale-opdracht werd behendigheid gekoppeld aan alle aspecten van verkeersveiligheid en voertuigcontrole.  

Het NK Veiligste Chauffeur vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Miedema de loodzware TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur. 

Bekijk hieronder de compilatievideo van de finale van het NK Veiligste Chauffeur 2023 op het TT Circuit in Assen.

Meer artikelen

Meer nieuws

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door