Ridder 2019 bekend!

Ridder 2019


Met een spetterende finale van het NK Veiligste Chauffeur 2019 in Assen is er voor dit jaar een einde gekomen aan de TVM Awards. Tijdens de finale werd Nick van Rijn uitgeroepen tot Ridder 2019. De beroepschauffeur was begin dit jaar getuige van een ernstig ongeluk op de A2. Hij besloot in een split second zijn vrachtwagen schuin over de weg te zetten om zodoende de slachtoffers te beschermen tegen voorbijrijdende auto’s. De Ridder award is een juryprijs en juryvoorzitter Fred Teeven, oud-politicus en tegenwoordig buschauffeur, gaf aan erg onder de indruk te zijn van de actie van Van Rijn. “Een geweldige job”, roemde Teeven het optreden van de chauffeur.

Inmiddels zijn we alweer bezig om de TVM Awards van 2020 vorm te geven. Voor volgend jaar kun je daarom weer een Ridder aandragen. Deze Award is bestemd voor een chauffeur die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor transportveiligheid. Dat zou kunnen zijn doordat hij of zij lange tijd schadevrij heeft gereden, maar ook door bijvoorbeeld een heldhaftige actie op de snelweg. Hoe het nomineren in z’n werk gaat, hoor je snel. Houd daarom onze website goed in de gaten voor meer informatie.

Randvoorwaarden voor deelname

  1. Kandidaat is vrachtwagenchauffeur of chauffeur geweest (b.v. gepensioneerd) en in bezit van C- of CE-rijbewijs;
  2. Kandidaat is maatschappelijk en/of sociaal betrokken;
  3. Kandidaat heeft een goede daad gedaan op het gebied van transportveiligheid of zet zich daar op lange termijn voor in;
  4. Kandidaat moet de prijs fysiek in ontvangst kunnen nemen en dus beschikbaar zijn op 26 oktober;
  5. Kandidaat moet expliciet toestemming geven voor gebruik van hun gegevens en nominatie (accepteren van de voorwaarden en privacy statement) en zijn daarna officieel ingeschreven.

De verkiezing

Voor wie?
De verkiezing staat open voor alle chauffeurs in Nederland die in het bezit zijn van een C of CE rijbewijs.

Waar let de jury op?
Naast maatschappelijke en/of sociale betrokkenheid kijkt de jury ook of men een onderscheidende rol heeft gespeeld of een goede daad heeft verricht op het vlak van transportveiligheid.

Wie is de jury?
De jury bestaat uit de ambassadeurs van de TVM Awards. Dat maakt van Ridder 2019 echt een chauffeursprijs. Van chauffeurs, voor chauffeurs. Aan het hoofd van de jury staat Fred Teeven, voormalig politicus en buschauffeur.

Kandidatuur
Kandidaten dienen te worden voorgedragen door derden. Een onafhankelijke jury beoordeelt de kandidaten op basis van een geheime, schriftelijke voordracht aan de hand van een aanmeldformulier en op basis van de gestelde randvoorwaarden maakt zij een keuze.

Procedure
1
. Genomineerden worden door derden aangemeld en krijgen na aanmelding een mail met toelichting.
2. De inzendingen worden beoordeeld door de deskundige jury.
3. Uit deze genomineerden wordt de Ridder 2019 gekozen.
4. Hij/zij ontvangt een Ridder 2019 Award, VIP kaarten voor een event op het TT circuit in Assen in 2020.

Privacy
Kandidaten moeten expliciet toestemming geven voor gebruik van hun gegevens en nominatie (accepteren van de voorwaarden en privacy statement) en zijn daarna officieel ingeschreven.

 

Meer informatie:

 

Als u meer informatie wilt over de verkiezing wilt weten, kunt u mailen naar: awards@tvmawards.nl

Meer nieuws