Van Eijck is een van de zes partners van de TVM Awards. Hieronder stelt het bedrijf zich aan je voor.

Wat is Van Eijck?
Familiebedrijf Van Eijck International Car Rescue, in 1969 als takelbedrijf begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een internationaal karakter. Van Eijck is gespecialiseerd in auto- en vrachtwagentransport en berging, hulpverlening en vervangend vervoer. Het hoofdkantoor staat in Gilze, maar stond in 1969 op een andere locatie (Hulten). De oprichter was Jac van Eijck, vader van de huidige de DGA. Er werken zo’n 325 mensen en er zijn circa 200 vrachtwagens. Op dit moment heeft Van Eijck 14 vestigingen in Nederland. Maar de onderneming is ook internationaal vertegenwoordigd. In Spanje is ook een vestiging.

Binnen de verschillende BV’s zit onder meer:

- Van Amerongen Berging: Arnhem, Ede, Andelst en Weurt (berging)
- Van Eijck Mobility: Oss, Eindhoven, Den-Bosch, Hulten, Breda, Raamsdonksveer, Roosendaal (berging)
- Wielsma Internationale Autoservice: Apeldoorn (internationale berging en internationale repatriëring vrachtwagens)
- Van Eijck International Car Rescue: Gilze (internationale repatriëring en autotransport)
- Jachttrans: Pollop (Benidorm-Spanje) en Breda (internationaal (auto)transport)

Hoe belangrijk is veiligheid voor jullie en waarom?
Wij werken op en langs de snelweg en zien dus geregeld gevaarlijke situaties. Preventie en trainingen/opleiding verzorgen wij met de Van Eijck Academy binnen de eigen organisatie, onder andere om schade en leed te voorkomen.

Hoe komt het aspect veiligheid terug in jullie bedrijfsvisie?
Binnen onze eigen organisatie hebben wij de van Eijck Academy, voor opleidingen en onderwijs aan personeel van de eigen organisatie en ook voor derden. Hier komt defensief rijden, REVI, aanrijdgevaar en al het bijkomstige kijken. Veiligheid is binnen ons bedrijf een van de belangrijkste pilaren die overal terug komt.

Waarom doet jullie onderneming mee aan de TVM Awards?
Ondernemen doe je samen met partners, samen sta je sterk. Wij zijn klant van TVM en TVM is klant van ons. Je kunt het niet alleen, iedereen doet waar hij of zij goed in is. Elkaar versterken en beter maken door elkaars expertise uit te nutten vinden wij heel belangrijk.

Wanneer is voor jullie deelname aan de TVM Awards succesvol?
Wanneer wij iets bij hebben kunnen dragen aan de bewustwording van de chauffeur over ons werk. Ook willen we de veiligheid op en rond de snelwegen van onze medewerkers belichten. Slagen we daar in, dan is voor ons de deelname geslaagd.

Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte andere partijen in de markt als het op veiligheid aankomt?
Naleven regels in de breedste zin van het woord: kleding, opleiding, voertuigkeuringen, werktijden, rij- en rust tijden, state of the art materiaal ,KAM en nog vele andere aspecten.

Hoe groot is de noodzaak om veilig rijgedrag te promoten?
Veiligheid in algemene zin is van heel groot belang. Of dit nu met rijgedrag te maken heeft of met elk ander aspect op en rond de weg. Wij zien dagelijks het leed bij onder andere aanrijdingen voorbijkomen. Dus voor ons is het promoten van veilig rijdgedrag ontzettend belangrijk.