Bandenfabrikant Continental is een van de partners van de TVM Awards. Hieronder stelt het bedrijf zich aan je voor.

Wat is Continental?
Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en verbonden mobiliteit van mensen en goederen. Het in 1871 opgerichte technologiebedrijf biedt veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. In 2017 genereerde Continental een omzet van 44 miljard euro en zijn er ruim 235.000 mensen in dienst in 61 landen.

De Bandendivisie beschikt over 24 productie- en ontwikkelingsvestigingen wereldwijd. Als een van de meest toonaangevende bandenfabrikanten met ongeveer 54.000 werknemers realiseerde de bandendivisie in 2017 een omzet van 11,3 miljard euro. Continental behoort tot de technologische leiders op het gebied van bandenproductie en biedt een breed productassortiment aan voor personenauto's, bedrijfsvoertuigen en tweewielers.

Hoe belangrijk is veiligheid voor jullie en waarom?
Continental draagt als firma veiligheid zeer hoog in het vaandel en op het gebied van bedrijfswagens hebben wij reeds heel wat technologieën ontwikkeld die bijdragen tot een betere verkeersveiligheid.

Hoe komt het aspect veiligheid terug in jullie bedrijfsvisie?
Voor bandenfabrikant Continental is verkeersveiligheid van primordiaal belang = Vision Zero

Waarom doet jullie onderneming mee aan de TVM Awards?
De uitgangspunten van NK veiligste chauffeur sluiten naadloos aan bij onze bedrijfsvisie en aanbod aan producten, diensten én oplossingen.

Wanneer is voor jullie deelname aan de TVM Awards succesvol?
Als we middels onze deelname het bewustzijn van veiligheid bij de chauffeurs in NL verder hebben kunnen verhogen.

Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte andere partijen in de markt als het op veiligheid aankomt?
Veiligheid is altijd ons eerste uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen. Als automotive supplier kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan verkeersveiligheid.

Hoe groot is de noodzaak om veilig rijgedrag te promoten?
Veiligheid boven alles!