Nieuwe winnaar NK veiligste chauffeur 2019 bekend!

Martin Kolff winnaar NK Veiligste chauffeur


De finale van NK Veiligste Chauffeur is geweest! Martin Kolff kwam als winnaar uit de bus en mag zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen. Naast de eer bestond de hoofdprijs uit een fantastische reis voor twee personen naar Brazilië, met onder andere een bezoek aan de grootste truckfabriek van Volvo. Ondertussen zijn wij alweer druk bezig om de editie van 2020 vorm te geven. Houd daarom onze website goed in de gaten voor informatie en updates.

Wat zijn de TVM Awards?
De TVM Awards bestaat uit drie onderdelen. Een van die delen is het NK Veiligste Chauffeur. Een competitie waarin we op zoek gaan naar de veiligste beroepschauffeur van Nederland. De winnaar van het NK mag zichzelf vervolgens een jaar lang de veiligste chauffeur van ons land noemen.

Eisen voor deelname

  1. In het bezit van de Nederlandse nationaliteit
  2. In het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs, categorie C of CE
  3. In het bezit van een geldig Code95-certificaat
  4. Werkzaam als beroeps(truck)chauffeur (zelfstandig of in loondienst) bij een in Nederland gevestigd bedrijf
  5. De afgelopen vijf jaren geen veroordeling, straf of maatregel opgelegd heeft gekregen ter zake van het rijden onder invloed, het veroorzaken van dood en/of letsel door een aanrijding of voor het doorrijden na een aanrijding

Hoe het werkt?

De competitie van het NK Veiligste Chauffeur begint 1 juni met een online-fase. Je kunt je echter tot en met 16 juni opgeven. Hierbij moeten online kennisvragen beantwoord worden. Daarnaast wordt gedurende enkele weken via een app een aantal aspecten van het rijgedrag gemeten. Ook die resultaten tellen mee in de score. Eind mei wordt er een mail gestuurd, zodat je weet dat de app beschikbaar is en hoe deze geïnstalleerd moet worden.

De beste 120 chauffeurs plaatsen zich voor de halve finales, op 28 september in Rijssen en 5 oktober in Gilze. In totaal plaatsen tien chauffeurs (vijf uit iedere halve finale) zich voor de grote landelijke finale van de TVM Awards. Die finale wordt een groot festijn en vindt plaats op zaterdag 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Op deze dag zullen er verschillende activiteiten zijn voor jong en oud. Zo zal een bekende Nederlandse artiest optreden. Wie dat is hoor je heel snel! De finale van het NK Veiligste Chauffeur zal bestaan uit uitdagende praktijkproeven. Ook zal de theoriekennis opnieuw - en op een hoger niveau dan eerder in de competitie - worden getoetst.

Veilig rijden doe je samen!

Deze app is geschikt voor iOS en Android en geeft inzicht in je rijgedrag. Met je telefoon registreert de app je snelheid, hoe je accelereert, je remt, overhelt, kantelt en, hoe je de bochten door gaat. Op basis hiervan geven wij je terugkoppeling en na afloop van elke rit krijg je inzicht in je rijgedrag.

Op weekbasis geven we je inzicht in je prestaties en kan je elke rit terugzien. Zodat je zelf kan bepalen waar het veiliger en beter kan. Dat hoef je niet alleen te doen. Met tips helpen we je concreet om zuiniger en vooral veiliger te rijden. De TVM Awards app is onderdeel van de Veiligste Chauffeur van Nederland competitie van TVM.

Eind mei krijg je een mail, zodat je weet dat de app beschikbaar is en hoe deze geïnstalleerd moet worden.

Meer nieuws