Leerlingen
maandag 19 aug 2019

Wees extra alert, de scholen beginnen weer

Op maandag 19 augustus beginnen in het zuiden van het land de scholen weer. In het noorden starten de scholen op 25 augustus, gevolgd door het midden van het land (1 september).

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept op om rond deze periode extra goed op te letten, want na de zomervakantie vallen bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

Samen met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven vraagt VVN met name aan automobilisten om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer. TVM verzekeringen sluit zich hierbij aan en ondersteunt de oproep om extra alert te zijn in het verkeer bij de start van het nieuwe schooljaar. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol in het verkeersgedrag.

Op hun website geeft VVN een paar handige uitkijk-tips voor alle weggebruikers. Zo is een goed onderhouden fiets erg belangrijk. TVM geeft op www.tvm.nl onder meer tips aan beroepschauffeurs voor een zichtbare en bereikbare spiegelafstelplaats. Ieder jaar vinden er in ons land immers tientallen ongevallen plaats als gevolg van de dode hoek van vrachtwagens.