Veilig Transport
zaterdag 26 okt 2019

Vrijbloed Transport ontvangt award Veilig Transport

Op 26 oktober werden de TVM Awards uitgereikt. Zo won Martin Kolff het NK Veiligste Chauffeur, onderdeel van de TVM Awards, en ontving Nick van Rijn de Ridder Award.

De derde TVM Award was bestemd voor een (transport)onderneming die zich inzet voor verkeersveiligheid en daarmee aantoonbaar het verschil weet te maken. Deze prijs ging naar Vrijbloed Transport uit Haarlem. Mathijs Vrijbloed nam trots de Award in ontvangst van juryvoorzitter Frits van Bruggen, directeur van de ANWB. Vrijbloed won de prijs vanwege de jarenlange focus van het bedrijf op veiligheid. Zo zijn hun voertuigen al vele jaren uitgerust met extra sensoren, camera’s en rood-witte kleuren, met daarbij de waarschuwing ‘blijf uit de dode hoek’. Ook gaat het bedrijf actief langs scholen om kinderen bekend te maken met de dode hoek van een vrachtwagen.

Aan het eind van de middag werd het festival op het TT Circuit afgesloten met een optreden van Frans Bauer. 

Voldaan
Arjan Bos keek na afloop met een voldaan gevoel terug op de eerste editie van de TVM Awards. Het initiatief werd ondersteund door zes partners: Volvo Trucks Nederland, Continental Benelux, Van Eijck Groep, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Advance Groep en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Arjan Bos: "Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan. Daarom is het ook goed dat zes sterke partners ons hebben geholpen dit initiatief van de grond te tillen. Het gaat immers om draagvlak. Hoe meer partijen zich inzetten voor verkeersveiligheid, hoe beter het is voor ons allemaal. Met de TVM Awards willen we een bijdrage leveren om bij alle weggebruikers meer bewustwording te creëren voor veilig rijgedrag. Daarnaast is het een manier om onze waardering te tonen voor alle beroepschauffeurs die op een veilige manier hun vak uitoefenen. Iedere dag weer weten zij op de Nederlandse wegen ongelukken te voorkomen door goed en tijdig te anticiperen, laten we dat vooral niet vergeten."