De finalisten
woensdag 09 okt 2019

Tweede groep finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

De tweede halve finale van het NK Veiligste Chauffeur 2019 heeft inmiddels ook plaatsgevonden. In Gilze streden op 5 oktober 60 beroepschauffeurs voor een finaleplek van het NK. Op het terrein van Van Eijck Groep moesten de deelnemers verschillende proeven doen. 

Nadat in de ochtend diverse tests waren gedaan, zoals een reactie- en stresstest, volgden in de middag de rijproeven met de tien overgebleven chauffeurs. Vervolgens werden vijf chauffeurs uitgeroepen als beste en gaan mee naar de finale op 26 oktober in Assen. De tweede groep finalisten zijn: Martin Kolff, René de Baat, John Kersten, ambassadrice Hélène Hendriks, Danny Henskens en Alain Voorhout (op de foto van links naar rechts).

Het NK is onderdeel van de TVM Awards, het nieuwe initiatief van TVM dat draait om transportveiligheid. Onder de TVM Awards vallen 3 prijzen:

  • NK Veiligste Chauffeur 2019
  • Veilig Transport 2019
  • Ridder 2019
     

Het NK Veiligste Chauffeur is een competitie waarvan de winnaar zichzelf uiteindelijk een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland mag noemen. Ook is er een bokaal en vakantie naar Brazilië aan gekoppeld.

In de onderstaande compilatiefilm zie je de hoogtepunten van de halve finale op 5 oktober.