Danny Voorbij
vrijdag 19 jul 2019

Even voorstellen: onze ambassadeur in Utrecht

De TVM Awards zonder ambassadeurs is haast niet voor te stellen. Zij zijn in het dagelijks leven namelijk zelf beroepschauffeur en weten dus als geen ander hoe belangrijk veilig rijgedrag is. De ambassadeurs zijn regelmatig op pad om collega-chauffeurs te informeren over onder andere het NK Veiligste Chauffeur. Daarnaast promoten ze de TVM Awards bij lokale of regionale nieuwszenders, geven ze interviews aan kranten of staan geïnteresseerden ter woord over het NK.

Daarom stellen we de ambassadeurs ook graag via een Q&A aan je voor. In deze kennismaking: Danny Voorbij uit Utrecht.

- Waarom heb je gekozen voor het vak van beroepschauffeur?
"Mijn vader was chauffeur. Hij heeft me aangestoken en vervolgens ben ik ook chauffeur geworden. De vrijheid van het vak trok mij ontzettend aan. Verder is het bloemenwereldje met z’n 'altijd haast’ en grote druk bijna verslavend."

- Wat vind je het mooiste onderdeel van het vak?
"Ik denk dat iedereen het zal zeggen, maar het toch echt zo: de vrijheid! Zeker als je, zoals ik, vooral op langere afstanden rijd. Ik kan ook goed dealen met de druk die je hebt als je met verse goederen zoals bloemen onderweg bent en afleveren echt 'on time' moet. Als je dat niet kunt, ben je denk ik ongeschikt voor het bloementransport."

- Waarom ben je ambassadeur geworden van de TVM Awards/NK Veiligste Chauffeur?
"Het leek me vanaf het begin, toen ik voor het eerst van de TVM Awards hoorde, gelijk al super. Mijn werkgever Breewel Transport BV vroeg me vervolgens ook nog; helemaal top! Ze vinden dat ik een positieve uitstraling heb om ambassadeur voor veiligheid te zijn."

- Wat moet er gebeuren om de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen verder te verbeteren?
"Mobiele telefoons en navigatiesystemen moeten uit de cabines. Ik weet dat ze vaak onmisbaar zijn, maar ik zie dagelijks de gevaarlijke situaties die ze veroorzaken."

- Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die de veiligste chauffeur van Nederland moet bezitten? 
"De belangrijkste eigenschappen die de veiligste chauffeur van Nederland in mijn ogen moet bezitten zijn onder alle omstandigheden de rust bewaren en geen stress hebben." 

- Welke tip met betrekking tot veiligheid zou je de medeweggebruikers willen meegeven?
"Heel simpel, maar heel belangrijk: houd afstand."

In het kort
Naam: Danny Voorbij
Leeftijd: 30
Burgerlijke staat: samenwonend
Woonplaats: Vinkeveen
Type rijbewijs: groot rijbewijs
Vrachtwagenchauffeur sinds: 2008
Werkgever: Breewel Transport Mijdrecht
Merk vrachtwagen: Scania
Aantal km’s per jaar: 200.000
Type werkzaamheden: Internationaal bloementransport
Hobby's: wielrennen
Favoriete muziek in de cabine: Iron Maiden
Bijzonderheden en/of persoonlijke verhalen: "Ik rij de laatste jaren vooral op Frankrijk en dan vooral Bretagne. Dat is echt fantastisch. Een enorme variatie aan landschappen zorgt ervoor dat je je onderweg nooit verveeld. Ik heb gelukkig ook geen problemen gehad met demonstranten met gele hesjes en had minimale ellende door blokkades."