Van Eijck
woensdag 10 jul 2019

De partners van de TVM Awards: Van Eijck International Car Rescue

Volvo Trucks Nederland, TLN, Continental banden, VVN, Advance Groep - het zijn 5 van de 6 partners van de TVM Awards. In deze laatste aflevering van de Q&A waarbij we onze partners voorstellen, is het de beurt aan Van Eijck International Car Rescue. 

Zonder de 6 toegewijde partners zouden de TVM Awards grotendeels niet mogelijk zijn. Stuk voor stuk zijn het gerenommeerde ondernemingen of organisaties die verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben. In deze aflevering komt Paul van der Burgt aan het woord, sinds 2016 in dienst bij Van Eijck.

Foto bij de Q&A is gemaakt door Jack Brekelmans.

Kun je kort even wat over het bedrijf vertellen? 
Het hoofdkantoor staat in Gilze, maar stond in 1969 op een andere locatie (Hulten). De oprichter was Jac van Eijck, vader van de huidige directeur-grootaandeelhouder. Er werken zo'n 325 mensen en er zijn circa 200 vrachtwagens. Op dit moment heeft Van Eijck 14 vestigingen in Nederland en is de onderneming met een locatie in Spanje ook internationaal vertegenwoordigd. 

Hoe belangrijk is veiligheid voor jullie en waarom?
Wij werken op en langs de snelweg en zien dus geregeld gevaarlijke situaties. Met de Van Eijck Academy verzorgen wij binnen de eigen organisatie preventieoefeningen, trainingen en opleidingen, onder andere om schade en leed te voorkomen.

Hoe komt het aspect veiligheid terug in jullie bedrijfsvisie?
Binnen onze eigen organisatie hebben wij de van Eijck Academy, voor opleidingen en onderwijs aan personeel van de eigen organisatie en ook voor derden. Hier komt defensief rijden, aanrijdgevaar en al het bijkomstige bij kijken. Veiligheid is binnen ons bedrijf een van de belangrijkste pilaren die overal terug komt.

Waarom doet jullie onderneming mee aan de TVM Awards?
Ondernemen doe je samen met partners, samen sta je sterk. Wij zijn klant van TVM en TVM is klant van ons. Je kunt het niet alleen, iedereen doet waar hij of zij goed in is. Elkaar versterken en beter maken door elkaars expertise te benutten vinden wij heel belangrijk.

Wanneer is voor jullie deelname aan de TVM Awards succesvol?
Wanneer wij iets bij hebben kunnen bijdragen aan de bewustwording van de chauffeur over ons werk. Ook willen we de veiligheid op en rond de snelwegen van onze medewerkers belichten. Slagen we daar in, dan is voor ons de deelname geslaagd.

Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte andere partijen in de markt als het op veiligheid aankomt?
Naleven regels in de breedste zin van het woord: kleding, opleiding, voertuigkeuringen, werktijden, rij- en rust tijden, state of the art-materiaal en nog vele andere aspecten.

Hoe groot is de noodzaak om veilig rijgedrag te promoten?
Veiligheid in algemene zin is van heel groot belang. Of dit nu met rijgedrag te maken heeft of met elk ander aspect op en rond de weg. Wij zien dagelijks het leed bij onder andere aanrijdingen voorbijkomen. Dus voor ons is het promoten van veilig rijgedrag ontzettend belangrijk.