Uber
dinsdag 09 jul 2019

Amsterdam en Uber werken aan verkeersveiligheid

Er zijn afspraken gemaakt tussen Amsterdam en taxidienstverlener Uber over verkeersveiligheid. "Een belangrijke stap op de weg naar een eerlijk speelveld voor de hele taxibranche", zo noemde wethouder Sharon Dijksma van Verkeer en Vervoer de afspraken.

In de overeengekomen afspraken staat onder meer dat Uber voor het einde van het jaar toetreedt tot de 'verkeersveiligheidscoalitie', waarvan de leden zich onder meer houden aan afspraken over het veilig gebruik van de smartphone in het verkeer. Ook is afgesproken dat Uber bij de beloning van zijn chauffeurs rekening zal houden met de verkeersveiligheid. De gemeente Amsterdam en het Amerikaanse bedrijf zochten elkaar op nadat in korte tijd in Amsterdam meerdere mensen waren omgekomen bij ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken waren.

Ook zijn er afspraken gemaakt over duurzaamheid. Zo gaat Uber per 31 december volgend jaar minstens 750 elektrische auto's via de Uber-app laten rijden. Amsterdam wil dat de taxibranche al in 2025 volledig uitstootvrij is. Vijf jaar later moet alle verkeer in Amsterdam uitstootvrij zijn.