8 augustus 2022: Stemmen op genomineerden TVM Awards Volg TVM awards

Veelgestelde vragen

FAQ

Houdt Ridders van de Weg direct op te bestaan?
Nee, zeker niet. We willen het concept dat zo lang dienst heeft gedaan en nog steeds bij heel veel chauffeurs tot de verbeelding spreekt op een nette, zorgvuldige en vooral geleidelijke manier uitfaseren. Bij Ridders van de Weg worden chauffeurs ‘geridderd’ als ze 3, 5, 10 of 20 jaar schadevrij hebben gereden. Chauffeurs die al in de procedure voor brons, zilver, goud of diamant zitten, kunnen ook de komende drie jaar nog de felbegeerde Ridderstatus verkrijgen als ze daar recht op hebben. Het enige verschil is dat ze voortaan, ivm de AVG-wetgeving, zelf het initiatief moeten nemen om zich aan te melden bij TVM en dat de uitreikingen niet meer terugkomen op een het evenement van de TVM Awards.
Wanneer is de finale van de TVM Awards?
De finale van de TVM Awards vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 op het TT Circuit in Assen. De finale wordt een uitdagende dag voor chauffeurs met naast de uitreiking van Ridder, Veilig Transport, MVO, Innovatie en Duurzaamheid de finale van het NK Veiligste Chauffeur. De finale wordt gepresenteerd door tv-persoonlijkheid en oud-tophockeyster Hélène Hendriks.
Wat is de rol van de ambassadeurs?
De ambassadeurs zijn allemaal chauffeurs die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en dat ook willen uitdragen. De ambassadeurs worden op verschillende momenten ingezet in de TVM Awards campagne om het vak van beroepschauffeur in het hele land de aandacht te geven die het verdient.
Wat zijn de TVM Awards?
De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), STL (Sec-torinstituut Transport en Logistiek), EyeWish, ANWB, JobTrans en Bumper. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers- voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur. Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het NK begint met een online fase met kennisvragen en reactietests. De beste 50 chauffeurs kwalificeren zich voor de halve finales. Aan deze halve finales doet maximaal 1 chauffeur per transportbedrijf mee. Op zaterdag 1 oktober strijden op het TT-Circuit in Assen de 20 finalisten om de titel door enkele uitdagende praktijkproeven af te leggen. Onder de TVM Awards vallen zes prijzen: - NK Veiligste Chauffeur 2022 - Veilig Transport 2022 - Ridder 2022 - MVO 2022 - Innovatie 2022 - Duurzaamheid 2022

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door