25 september 2021: René de Baat winnaar NK Veiligste Chauffeur 2021 Volg TVM awards

Veelgestelde vragen

FAQ

Houdt Ridders van de Weg direct op te bestaan?
Nee, zeker niet. We willen het concept dat zo lang dienst heeft gedaan en nog steeds bij heel veel chauffeurs tot de verbeelding spreekt op een nette, zorgvuldige en vooral geleidelijke manier uitfaseren. Bij Ridders van de Weg worden chauffeurs ‘geridderd’ als ze 3, 5, 10 of 20 jaar schadevrij hebben gereden. Chauffeurs die al in de procedure voor brons, zilver, goud of diamant zitten, kunnen ook de komende drie jaar nog de felbegeerde Ridderstatus verkrijgen als ze daar recht op hebben. Het enige verschil is dat ze voortaan, ivm de AVG-wetgeving, zelf het initiatief moeten nemen om zich aan te melden bij TVM en dat de uitreikingen niet meer terugkomen op een het evenement van de TVM Awards.
Wanneer is de finale van de TVM Awards?
De finale van de TVM Awards vindt plaats op zaterdag 25 september 2021 op het TT Circuit in Assen. Het evenement op het TT Circuit wordt georganiseerd met inachtneming van de op dat moment geldende coronaregels. De finale wordt een uitdagende dag voor chauffeurs met naast de uitreiking van Ridder 2021 en Veilig Transport 2021 de finale van het NK Veiligste Chauffeur. De finale wordt gepresenteerd door tv-persoonlijkheid en oud-tophockeyster Hélène Hendriks.
Wat is de rol van de ambassadeurs?
De ambassadeurs zijn allemaal chauffeurs die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en dat ook willen uitdragen. De ambassadeurs worden op verschillende momenten ingezet in de TVM Awards campagne om het vak van beroepschauffeur in het hele land de aandacht te geven die het verdient.
Wat zijn de TVM Awards?
De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), STL (Sec-torinstituut Transport en Logistiek), BP, ANWB en Advance Groep. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers- voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur. Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het NK begint met een online fase met kennisvragen en reactietests. De beste 25 chauffeurs kwalifice-ren zich voor de finaledag. Op het TT-Circuit in Assen strijden de finalisten om de titel door on-der andere enkele uitdagende praktijkproeven af te leggen. Onder de TVM Awards vallen drie prijzen: - NK Veiligste Chauffeur 2021 - Veilig Transport 2021 - Ridder 2021

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door