25 september 2021: René de Baat winnaar NK Veiligste Chauffeur 2021 Volg TVM awards

GVT Group of Logistics uit Tilburg is winnaar van de TVM Award Veilig Transport. Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de GVT Academy. In het eigen opleidingscentrum wordt veel aandacht besteed aan de training en ontwikkeling van werknemers. En dat legt het bedrijf geen windeieren.

Stan Hamers, operationeel directeur, ontvangt de prijs uit handen van Hélène Hendriks, ambassadrice van de TVM Awards. Zichtbaar trots kijkt Hamers naar het zware beeld, dat hij met beide handen stevig vasthoudt. “Ik ben hier hartstikke blij mee. Naast blij ben ik uiteraard ook ontzettend trots op het hele team. Het is een grote waardering voor al het werk dat onze hele organisatie in de afgelopen jaren heeft verzet. In de jury van de TVM Award Veilig Transport zijn grote namen vertegenwoordigd, dus het is een hele eer dat we door hen tot winnaar zijn verkozen.”

De TVM Award Veilig Transport is een juryprijs. De partners van de TVM Awards kiezen met Frits van Bruggen, directeur ANWB, als juryvoorzitter de winnaar uit de genomineerden. GVT Group of Logistics volgt Vrijbloed Transport op als winnaar.

De GVT Academy komt niet zomaar uit de lucht vallen; in het verleden had het transportbedrijf te kampen met een vrij hoge schadefrequentie. Weliswaar met een relatief lage schadelast, maar het baarde toch zorgen. Om dit probleem met beide handen aan te pakken werd uitvoerig bekeken wat beter kon. Conclusie? Training, coaching en opleiding; dat waren volgens de directie gebieden waar winst te behalen viel.

Hamers: “Vrachtwagenchauffeurs hebben te maken met de verplichte code 95. Dat zette ons aan het denken. We konden naast code 95 ook nog andere trainingen en opleidingen op maat gaan geven. Waarom zouden we niet alles zelf gaan faciliteren? Hier is toen een plan voor gemaakt. De juiste mensen zijn vervolgens aangetrokken en zo is de GVT Academy ontstaan.’’

‘’We hebben zo’n 500 chauffeurs in dienst. GVT Group of Logistics is een bedrijf dat hoogwaardige diensten levert en uiteraard hoort daarbij dat we willen dat onze mensen op topniveau presteren. Vol trots kunnen we nu ook zeggen dat de schadefrequentie aanzienlijk is gedaald. Het is mooi dat we onze vooruitgang op deze manier terugzien. Daarnaast merken we ook dat onze algehele dienstverlening naar een hoger niveau is getild. We zijn pas twee jaar bezig, maar het gaat al goed”, vertelt Hamers.

Kenneth van den Berk, trainer, chauffeursinstructeur en begeleider, is aangetrokken om de GVT Academy op te zetten en zo het beste uit de werknemers te halen. “De GVT Academy is, denk ik, wel uniek. We wilden de trainingen niet extern beleggen, want we willen dat het DNA van GVT, dat wij als familiebedrijf hebben, overdragen. We zoeken als bedrijf mensen die allemaal dezelfde gedachtegang en visie delen. Uiteraard allemaal wel op verschillende vlakken en afdelingen. Zo ben je samen één geheel. We zijn als bedrijf wel groot, maar het is hier nog wel voelbaar dat we een familiebedrijf zijn.”

Van den Berk reist naar alle vestigingen en afdelingen die het bedrijf rijk is. Hij komt met iedereen in contact: van studenten, via chauffeurs tot aan de directie. Iedereen krijgt in meer of in mindere mate te maken met de trainingen, opleidingen of coachmomenten.

GVT Group of Logistics wordt gevormd door zeven bedrijven in Nederland. Die kunnen worden onderverdeeld in twee specialismen: transport & logistiek en intermodale dienstverlening. Van den Berk: “Ik heb ruim 900 collega’s met allemaal hun eigen specialiteit. Ik kom in aanraking met zoveel van hen, dat is ontzettend leuk. Het is dankbaar werk, want je ziet mensen gewoon voor je ogen groeien. Het is de leukste baan die er is.’’

Meer artikelen

Meer nieuws

De TVM Awards worden mede mogelijk gemaakt door